Meerdere pr’s voor minioren bij A-finales in Almelo

Meerdere pr’s voor minioren bij A-finales in Almelo

Afgelopen zaterdag en zondag werden in Almelo de minioren A finales georganiseerd. Voor ZVZwartsluis kwamen op zaterdag Myrthe Dorgelo, Anna Klomp, Kim Schraa en Annejѐn Smelt aan de start. Op zondag sloot Damian Jansen aan bij dit meidengezelschap.minioren A-finales Almelo

Op zaterdag was er letterlijk een vliegende start voor Myrthe. Op de 50 meter vlinder wist zij haar persoonlijke record te verbeteren met maar liefst 4 seconden. Op zondag wist zij deze vorm vast te houden. Zij wist op de 200 meter wissel en 100 meter school haar tijd te verbeteren.

Voor Anna was de zaterdag een beetje vervelende start van dit zwemweekend. Op de 100 meter vrije slag had zij ruzie met haar duikbril, maar ondanks dit mankementje wist zij nog wel een persoonlijk record te zwemmen. Op zondag ging het een heel stuk beter. Op haar eerste afstand, de 50 meter vlinderslag, verbeterde zij haar tijd met maar liefst zeven seconden. Later deze middag kwam zij aan de start van de 100 meter rugslag en wist zij in een solorace een mooi nieuw persoonlijk record op de klokken te zetten.

Op zaterdag mocht Kim alleen de 100 meter schoolslag zwemmen. Zij mocht starten in de laatste serie, maar wist dat er in de voorafgaande serie al een supertijd was gezwommen. Zij heeft in haar race alles op alles gezet om in de buurt te komen van deze tijd. Helaas kwam zij net wat te kort voor deze tijd, maar wist zij wel beslag te leggen op het zilver met een nieuw persoonlijk record. Op zondag mocht zij starten op drie afstanden. Op de 50 meter vlinderslag had zij het zwaar maar zwom een prima tijd. Op de 100 meter rugslag ging niet alles helemaal naar wens, dus Kim was er op gebrand om op haar laatste afstand de 100 meter wisselslag dit goed te maken. Dit lukte haar gelukkig ook, dit leverde haar een zevende plek op.

Annejèn was de verrassing van de zaterdag. Zij wist op haar favoriete afstand, de 100 meter vlinderslag, haar persoonlijke record met maar liefst vijf seconden te verbeteren. Op zondag mocht zij alleen starten op de 400 meter vrije slag. Zij begon haar race iets te snel en moest tegen het einde aardig wat ruimte en tijd goed maken om een goede tijd op de klokken neer te zetten. Dit was haar gelukkig gelukt en leverde haar een nieuw persoonlijk record op.

Op de zondag mocht Damian op drie verschillende afstanden starten. Helaas voor hem gingen de eerste twee afstanden niet helemaal naar wens. Op zijn laatste afstand, de 100 meter wisselslag, wist hij dit allemaal goed te maken door zijn oude persoonlijke record te verbeteren met maar liefst vier seconden.

Aline Smelt

Related Posts

Diana van Leusen bedankt voor je jarenlange toewijding bij ZVZ!

Diana van Leusen bedankt voor je jarenlange toewijding bij ZVZ!

ZVZ zwemt Lange Afstanden Kampioenschappen

ZVZ zwemt Lange Afstanden Kampioenschappen

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Persoonlijke records, limieten en clubrecord

Persoonlijke records, limieten en clubrecord