Meerdere medailles voor minioren en junioren : Zwemmers grossieren in persoonlijke records

Meerdere medailles voor minioren en junioren : Zwemmers grossieren in persoonlijke records

Zaterdag 4 Oktober stond voor de jeugdige wedstrijdzwemmers (minoren en junioren) de eerste minioren ronde uit het minoren circuit op het programma. Dit is een wedstrijd voor zwemmers tot 14 jaar. Voor het eerst mochten dit jaar onze junioren 13 en 14 jarige ook mee naar deze wedstrijd. In meerdere minoren wedstrijd wordt beslist wie er door mag naar de kringfinale. Ook ZVZwartsluis kwam, in zwembad de Waterwyck (Steenwijk) in actie.

Kim Schraa mocht vandaag voor het eerst deelnemen aan een minioren wedstrijd. Zij mocht uitkomen op de 100 meter schoolslag en 50 meter vlinderslag. Beide afstanden had zij nog nooit eerder gezwommen. Zij liet zien dat ze deze afstanden prima beheerst. Op de 50 meter vlinder wist zij in een zware race naar de 2de plaatst te zwemmen. Voor onze jongens en meisjes minoren 5 was dit de eerste wedstrijd na de zomerstop. Op de 100 meter vrije slag liet Annején Smelt zien dat ze al een goede conditie had, en wist zij de concurrentie ver achter zich te laten. Tijdens de prijsuitreiking mocht zij op deze afstand de gouden medaille in ontvangst nemen. Leon v.d. Linden had een wat moeizame start op de 100 meter vrije slag, maar wist dit in zijn 2de afstand de 100 rug helemaal goed te maken met een mooie 2de plaats. Een 2de plaats was er ook voor Myrthe Dorgelo op de 100 schoolslag.

Voor de junioren stond tijdens deze eerste wedstrijd de 200 meter rugslag en schoolslag op het programma. Voor al onze junioren was dit de eerste keer dat zij op deze afstand mochten starten. Annemieke Hulst, Chris v.d. Linden, Hannah Hulst en Lindsey Berghuis lieten zien dat zij deze afstanden prima beheersen. Op de 200 rugslag was er een 1ste plaats voor Chris en Lindsey. Beide zwemmers lieten op deze afstand de concurrentie ver achter zich. De zusjes Annemieke en Hannah lieten op de 200 meter schoolslag zien dat dit hun slag en afstand was. Voor Hannah was er goud op deze afstand, en haar oudere zus Annemieke zwom naar een mooie nieuw persoonlijke record, met deze tijd kon zij tijdens de prijsuitreiking de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Brons was er vandaag ook voor Annején Smelt, Daan Jansema en Myrthe Dorgelo op diverse afstanden. Persoonlijke records waren er vandaag voor Carlijne en Martijn Sam, Lex en Tijn Feenstra, Roos Schuite, Rick Smelt, Juliёtte Jansen, Mandy Hansma en Esmee Kijk in de Vegte op diverse afstanden.

 

Minoren circuit deel 1 Steenwijk

admin

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers