Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

Op zaterdag 10 februari was ZVZ aanwezig bij deel 5 van het 8-kamp in Zwolle. Met 18 zwemmers van ZVZ was er een grote vertegenwoordiging. En wat hebben ze het allemaal goed gedaan, bijna alle zwemmers keerden met een PR naar huis.

 

De jongsten van de dag waren Lotte en Rianne Halbertsma. Alle 2 waren ze een keer goed voor brons, Lotte op de 25m vrije slag en Rianne op de 25m schoolslag. En hadden ze alle twee op beide slagen een PR gezwommen. Hun grote zus Mirthe had ook een goede dag, want die had op de 50m vrije slag een PR.

Bij de leeftijdscategorie minioren 1 en 2 was Laurentijn Kornas goed voor een 1e plek op de 25m vrije slag en een 2e plek op de 25m schoolslag. Bij de leeftijdscategorie hoger wist Ryan Kruimer een mooie tijd te zwemmen op de 50 schoolslag en werd net 4e op de 50 meter vrije slag.

 

Bij de meisjes minioren 4 en jonger kwam Sofie Hofstede uit. Sofie zwom op de 50 meter schoolslag naar een 3e plek en had 2 mooie PR’s. Bij de leeftijdscategorie hoger zwommen Tess Postma en Milou Verhoef. Beide zwemmers hadden zowel op de 100 meter vrije slag als op de 50 meter schoolslag een PR.

 

Bij de leeftijdscategorie junioren 3 en 4 kwamen Marleen van den Berg, Lise Visscher en Charlotte Smelt uit. Samen waren deze meiden goed voor maar liefst 5 PR’s, ook voor hen een mooi resultaat.

Bij de jongens kwamen Ruben Buit en Bram Verhoef uit. Ruben zwom een goede PR op de 50 meter schoolslag en Bram zwom twee flinke PR’s van enkele seconden op beide slagen.

Arthur Alberts zwom in de leeftijdscategorie Junioren 3 en 4 naar een 3e plek op de 100 meter vrije slag en had ook 2 mooie PR’s. In de leeftijdscategorie jeugd 1 en 2 zwemmen Cas Kleinpenning en Rick Smelt. Cas zwom op zijn 17de verjaardag naar 2 goede PR’s, Rick werd twee keer 2e en had nog een PR op de 50 meter schoolslag.

 

Bij de Dames kwamen Rosa Visscher en Emmelien Smelt uit. Rosa behaalde helaas net geen PR’s maar werd wel twee keer 1e. Emmelien Smelt mocht niet mee doen voor de medailles, maar wist op de 50 meter schoolslag precies dezelfde tijd te zwemmen als wat ze had staan als PR.

 

Voor alle ZVZ-zwemmers was deze volle, maar leuke zwemzaterdag geslaagd, met veel medailles en PR’s maar vooral met heel erg veel plezier.

Natascha Halbertsma

Related Posts

ZVZ op koers in Zwolle

ZVZ op koers in Zwolle

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen

ZvZ in vorm tijdens Overijsselse A-sprintkampioenschappen

ZvZ in vorm tijdens Overijsselse A-sprintkampioenschappen