Goud en een plek in de landelijke finale voor Minioren ZvZwartsluis

Goud en een plek in de landelijke finale voor Minioren ZvZwartsluis

Zaterdag 10 november 2018 heeft ZvZwartsluis met overmacht goud gewonnen bij de Regionale Minioren Club Meet in Zwolle. ZvZwartsluis won met een verschil van bijna 32 seconden op de nummer twee: zwemvereniging De Dinkel uit Denekamp. In Regio Oost lieten beide verenigingen 33 andere verenigingen uit Overijssel en Gelderland ver achter zich. Nadat de uitslagen van alle Regionale Minioren Club Meets naast elkaar waren gelegd, bleek ZvZwartsluis ook in de landelijke eindstand als eerste te zijn geëindigd. Met dit indrukwekkende resultaat heeft ZvZwartsluis zich geplaatst voor de landelijke finale, de Nationale Minioren Club Meet, in Den Haag. 

Vorig jaar eindigde ZvZwartsluis net met 1.61 seconden achter De Dinkel, maar dit jaar waren de zwemmers in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar van ZvZwartsluis iedereen de baas. Met deze uitslag zijn zowel ZvZwartsluis als De Dinkel door naar de landelijke finale. De finalisten van ZvZwartsluis zijn Paula Felicia Spans, Charlotte Smelt, Arthur Alberts, Ryan Freriksen, Fay Boxum,  Anique Dorgelo, Anna Fix, Diede Veld, Jaydey Schonewille, Emmelien Smelt, Esmée Mulder, Rosa Visscher, Jette Mensink, Nicky Freriksen, Nils van Toly, Cas Kleinpenning en Storm Boxum.

Klassement
Aan deze wedstrijd in Zwolle deden zeventien teams uit Overijssel mee. Tegelijkertijd zwommen achttien teams uit Gelderland in Nijmegen. ZvZwartsluis  liet de nummer drie uit Regio Oost, Aqua Novio uit Nijmegen, met meer dan 118 seconden achter zich. Landelijk deden er circa 135 zwemverenigingen mee.  Iedere vereniging mocht zich inschrijven met maximaal achttien Minioren. Overal werd hetzelfde programma gezwommen. Bij deze wedstrijd tellen niet alleen de individuele zwemtijden, maar juist de snelste tijden per gezwommen afstand van de hele groep in een klassement. Kijk hier voor alle individuele tijden op de verschillende afstanden.

Landelijke finale
De landelijke finale, de Nationale Minioren Club Meet in Den Haag, is op 6 april 2019. Een finale die ZvZwartsluis dus als de nummer één van alle Regionale Club Meets in gaat. Vorig jaar wist ZvZwartsluis de Nationale Minioren Club Meet in Den Haag te winnen. Natuurlijk hoopt ZvZwartsluis de titel ‘Beste Club van Nederland’ volgend jaar te prolongeren.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers