Geslaagd NJJK korte baan voor Lindsey Berghuis en Marit Boxum

NJJK korte baan zvzwartsluisA’dam- ZVZwartsluis was afgelopen weekend met twee zwemsters  vertegenwoordigd op de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor junioren en jeugd op de korte baan in het Sloterparkbad te Amsterdam. Lindsey Berghuis debuteerde op dit 4-daagse toernooi en voor Marit Boxum was het de eerste keer dat ze uitkwam bij de jeugdzwemmers. Beide sluziger meisjes startten op vijf afstanden.

Voor Lindsey Berghuis was het de eerste keer dat ze mee kon doen aan een officieel Nederlands Kampioenschap. Het leek veelbelovend voor haar te worden, op de definitieve plaatsingslijst stond ze op al haar vrijeslag afstanden bij de eerste tien, meisjes junioren 1.

Donderdagmiddag begon ze goed aan haar 400 mtr vrijeslag en zette ze een keurig opgebouwde race neer, alleen ontbrak helaas de echte scherpte en bleef ze boven haar persoonlijke record. Een dag later liet de 200 mtr rugslag eenzelfde beeld zien en werd duidelijk dat ze vanwege een flinke verkoudheid niet optimaal fit was. Lindsey toonde karakter door het kampioenschap toch af te willen maken. Op de 100 mtr vrijeslag op de laatste wedstrijddag deed ze dat heel goed,  mede door goed technisch zwemmen behaalde ze de achtste plaats en bleef daarbij maar een fractie verwijderd van haar pr.

Marit Boxum maakte dit seizoen de overstap naar de meisjes-jeugd, waardoor ze de strijd aan moest gaan met oudere zwemmers. Dat ging haar uitstekend af. In de ochtendseries van de 200 mtr rugslag zwom ze een mooi persoonlijk record, waarmee ze maar 0.30 sec tekort kwam voor de finale later op de middag. Ook op de 200 mtr wisselslag eindigde ze net weer op de negende plaats.

Op de 50 en 100 mtr rugslag wist Marit zich wel in de finales te zwemmen,  haar 1.05.72 in de finale van de 100 mtr was opnieuw een pr en goed voor een prima vijfde plaats.

Na vier lange wedstrijddagen stond op zondagavond als laatste de finale 50 mtr rugslag op het programma. Nog een keer werd alles gegeven, opnieuw tikte ze als vijfde aan en wist zij zich heel knap  nog eens te verbeteren: 030.27. Al met al een geslaagd kampioenschap voor Marit en Lindsey.