Emmelien Smelt zwemt naar 10x goud op de A-kampioenschappen lange baan Overijssel

Afgelopen twee weekenden werden in het Twentebad in Hengelo de Overijsselse kampioenschappen lange baan gezwommen. Bij dit kampioenschap kwamen 5 zwemmers van ZvZwartsluis aan de start.

Emmelien Smelt startte op 13 afstanden en pakte op 10 afstanden het goud en daarmee het Overijsels kampioenschap bij meisjes junioren 3 en 4. Indrukwekkend was de constante race die Emmelien op de loodzware 200 meter vlinderslag zwom. Haar oude tijd wist ze met 7 seconden te verbeteren. Op de overige 3 afstanden zwom Emmelien naar het zilver. Hiermee heeft Emmelien een prachtig kampioenschap gezwommen.

Bij de meisjes junioren 3 en 4 startte ook Rosa Visscher. Voordat de kampioenschappen van start gingen werden de prijzen voor het junioren-jeugd-senioren circuit uitgereikt. In haar leeftijdscategorie is Rosa 3e geworden van het seizoen 2022-2023. Op de Overijsselse kampioenschappen mocht Rosa 8 keer starten. Op 6 afstanden heeft ze haar persoonlijk record verbeterd. Ook voor Rosa een mooie prestatie op de 200 meter vlinderslag, hier werd ze 7e.

In de leeftijdscategorie jeugd 1 en 2 had Kim Schraa zich geplaatst voor de 100 meter vlinderslag. Door een blessure heeft Kim het de laatste weken rustig aan moeten doen tijdens de trainingen. Ondanks deze blessure zwom ze toch naar een verbetering van haar oude tijd.

Arthur Alberts mocht 7 keer starten bij jongens junioren 1 en 2. Op alle afstanden verbeterde hij zijn persoonlijke record. Grote verbeteringen van zijn tijden waren er op de 200 meter rugslag, 200 meter en 400 meter vrije slag en 200 meter wisselslag. Als laatste afstand zwom Arthur de 100 meter rugslag. Na een hele snelle race wist hij als 2e aan te tikken en zijn tijd met 5 seconden te verbeteren. Helaas bleek er bij de start iets misgegaan te zijn en volgde een diskwalificatie. Arthur kan zeer tevreden zijn met zijn mooie verbeteringen.

Bij de jongens jeugd 1 en 2 had Rick Smelt zich geplaatst voor de zware afstanden: de 400 meter wisselslag, de 200 meter vlinderslag en ook de 100 meter rugslag. Op de 200 meter vlinderslag zwom Rick naar een mooie 2e plaats en behaalde daarmee het zilver. Op de 400 meter wisselslag verbeterde hij zijn pr met maar liefst 12 seconden en werd daarmee 5e. Ook op de 100 meter rugslag was er een pr voor Rick.

De zwemmers van ZvZwartsluis kunnen met trots terugkijken op hun prestaties. In het medailleklassement zijn ze op een 5e plaats geëindigd, direct na de grote verenigingen van Overijssel.  Heel knap! Met vertrouwen kunnen ze zich gaan voorbereiden op de komende kampioenschappen.