Eerste zwemwedstrijd van nieuwe seizoen voor ZvZwartsluis

Eerste zwemwedstrijd van nieuwe seizoen voor ZvZwartsluis

Nadat op 7 maart de laatste zwemwedstrijd in Eindhoven was gezwommen, eindigde ook voor Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ) het zwemseizoen abrupt door corona. Maar afgelopen zaterdag 19 september stonden dan toch weer 10 zwemmers van ZvZ aan de start tijdens de junioren-jeugd wedstrijd in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. De 10 ZvZ-ers wisten met elkaar 14 ereplaatsen te behalen.

De 10 zwemmers zaten al snel in het wedstrijdritme, want veel oude persoonlijke records vielen aan diggelen. Topper hierin was Hanna Bakker. Zou ze voor elke seconde PR (persooonlijk record) een euro krijgen, dan was ze € 37,00 rijker geworden. Vooral de PR van 24 seconden op de 100 meter rugslag was klasse.

Salo Veld werd 3de op de 50 meter vrije slag én op de 50 meter vlinderslag. De 200 meter wisselslag die er gelijk op volgde, resulteerde in een 2de plaats.
Hoewel Cas Kleinpenning niet in de prijzen viel, behaalde hij wel 3 prachtige persoonlijke records. Rick Smelt viel wel in de prijzen. Een 1ste plaats op de 200 meter vlinderslag die hij nog nooit eerder had gezwommen én een 1ste plaats op de 200 meter vrije slag. De 50 meter vlinderslag leverde aan het eind van de wedstrijd ook nog een 2de plek op.

Bij de meiden behaalde Kim Schraa 2 eerste plaatsen op de 100 meter wisselslag (met een kleine PR) én op de 100 meter rugslag. Voor Myrthe Dorgelo waren er geen PR’s dit keer, maar wel een 1ste plaats op de 200 meter schoolslag én op de 100 meter vlinderslag. Rosa Visscher was 3 weken ziek geweest en dat merkte je gelijk. Ze had net te weinig power maar behaalde toch een derde plek op de 100 meter rugslag. Jette Mensink was wel in vorm en met 16 seconden PR in totaal en een 1ste plaats op de 100 meter wisselslag en een 3de op de 200 meter schoolslag, was dit voor haar een succesvolle middag.
Ook Floor Rietman had succes. Met 36 seconden PR en een 2de plaats op de 200 meter schoolslag én op de 100 vlinderslag kun je trots zijn op jezelf. Tot slot zwom ook Emmelien Smelt met een PR van 5 seconden op de 200 meter schoolslag naar de 1ste plaats én met een 1ste plaats op de 100 meter vlinderslag hoopt zij zich te plaatsen voor het NK in Eindhoven begin december.

Aan het eind van de wedstrijd werden alle scores bij elkaar opgeteld en werden er gouden medailles uitgereikt aan Kim Schraa én Myrthe Dorgelo en een zilveren aan Jette Mensink en Rick Smelt. Hoewel ZvZ een paar hectische weken achter de rug heeft, is de vereniging trots op deze 10 junioren-en-jeugd kanjers. Komende zaterdag zijn de minioren aan de beurt en ook zij zijn helemaal klaar voor hun eerste wedstrijd van dit seizoen.

Bekijk alle gezwommen tijden op de KNZB site.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers