Chris van der Linden behaalt titel Sprint Prins bij Schuiringa trofee

schuiringa sprint trofee, ZvZwartsluisZaterdag 2 december deden 16 zwemmers van ZvZwartsluis mee aan de Schuiringa Sprint trofee. Tijdens deze wedstrijd zwemmen de deelnemers 50 meters in een klassement: de vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl. De minioren en junioren jonger dan 13 jaar zwemmen tijdens deze wedstrijd 3 x 50 meter, namelijk de rugcrawl, schoolslag en borstcrawl en en boven de 13 jaar komen de zwemmers ook nog uit op de 50 meter vlinderslag. Vervolgens zwemmen de 6 snelste zwemmers vanaf 13 jaar van het klassement het finalenummer, de 100 meter wisselslag, om de titel Sprint Prins en Sprint Prinses van het toernooi te worden. ZvZwartsluis zwom in totaal maar liefst 36 persoonlijke records.

De titel Sprint Prins ging dit jaar naar ZvZwartsluis zwemmer Chris van der Linden. Chris won in de finale net van zijn clubgenoot Daan Jansema op de 100 meter wisselslag. Chris versloeg Daan met 1 seconde in een nette PR. In totaal ging hij huiswaarts met 3 nette PR’s. Daan zwom maar liefst 4 PR’s en won zilver in de finale.

Juliëtte Jansen (2003) won het klassement in haar leeftijd (meisjes 13-14 jaar) en vocht in de finale om de titel Sprint Prinses. Na een spannende race op haar 100 meter wisselslag wist ze hier het zilver te behalen. Juliëtte zwom een prachtige sprint op haar 50 meter schoolslag en 50 meter vlinderslag waarbij ze haar tijden mooi heeft aangescherpt.

Winnaars in het totaalklassement waren Féline Sam (meisjes 9-10 jaar) en Storm Boxum (jongens 9-10 jaar). Beiden zwommen 3 mooie PR’s. Ook pakte Kim Schraa (meisjes 11-12 jaar) het goud met 1 prachtige PR. Zilver was er voor Emmelien Smelt (meisjes 9-10 jaar), Diede Veld (jongens 9-10 jaar) en Daan Jansema (jongens 15-16 jaar), respectievelijk met 3, 2 en 4  PR’s waaronder voor alle drie een knappe PR op de 50 meter schoolslag!
Brons behaalden Nils van Toly (jongens 9-10 jaar) en Anna Klomp (meisjes 11-12 jaar), elk met 2 nette PR’s.

Op deze gezellige avond regende het PR’s! Naast bovengenoemde zwemmers waren er ook prachtige PR’s voor Fay Boxum, Carlijne Sam, Martijn Sam, Annejèn Smelt en Rick Smelt.