Brons op NK voor 5 ZvZ Minioren 

Brons op NK voor 5 ZvZ Minioren 

ZvZwartsluis op NK EindhovenOp 30 september jl. was ZvZ met een aantal zwemmers aanwezig bij de Nederlandse Estafette Kampioenschappen voor de Minioren & Junioren in het Pieter van den Hoogenband stadion in Eindhoven. Dit evenement was een groots spektakel dat in de pauze van de World Cup Swimming plaats vond.
In het totaalklassement van 3 estafettes bij de Minioren, jongens geboren in 2007-2008, veroverden Storm Boxum (2007), Cas Kleinpenning (2007), Jaydey Schonewille (2008), Nils van Toly (2007) en Diede Veld (2008) het brons!

Storm, Nils, Jaydey en Diede startten als eerste de 4x 50 meter schoolslag. Ze werden 2e, in een prachtige tijd van 2.56.94 met veel voorsprong op nummer 3. De jongens verbeterden hun oude tijd met maar liefst 6 seconden.
De tweede estafette was de 4x 50 meter wisselslag. Deze afstand opende Diede met de rugslag, vervolgens zwom Nils de schoolslag, Storm de vlinderslag en Cas sloot de race af met borstcrawl. Op deze afstand noteerden de jongens een mooie 5e tijd. Op de laatste estafette, de 4x 50 meter borstcrawl, zwommen Storm, Cas, Nils en Diede naar een prachtige 2.17.42. Deze tijd was goed voor een 4e plaats. Deze drie afstanden waren goed voor het brons waarbij het verschil met zilver maar 1.39 seconden was.

Naast de prachtige prestatie van de jongens kwamen ook de meiden aan de start bij de Junioren, meiden en later, geboren in 2007, 2008 & 2009. Fay Boxum (2009), Esmée Mulder (2008), Féline Sam (2007) en Emmelien Smelt (2008) begonnen in deze volgorde met de 4x 50 meter borstcrawl. In een tijd van 2.14.81 zwommen ze naar een 6e plaats. De tweede estafette was de 4x 50 meter schoolslag. Deze estafette werd door alle meisjes heel snel gezwommen. Er werd als 5e aangetikt en een verbetering van de oude tijd met 7 seconden! Helaas door een foutieve start werden de meiden op de laatste estafette, de 4x 50 meter wisselslag, gediskwalificeerd. Hierdoor kregen de meisjes een vervangende tijd op deze afstand en kwamen ze niet meer in de buurt van een medaille. Ondanks deze diskwalificatie mogen de meiden supertrots zijn op hun prestaties omdat ze samen het jongste team waren die mochten starten bij deze Junioren finale.

Het was een prachtige zwemapotheose met mooie resultaten. Dit belooft veel goeds voor het aankomende zwemseizoen!

Aline Smelt

Related Posts

Persoonlijke records, limieten en clubrecord

Persoonlijke records, limieten en clubrecord

Minioren ZvZ behalen mooie resultaten in Genemuiden

Minioren ZvZ behalen mooie resultaten in Genemuiden

Mooie resultaten tijdens 8-kamp voor ZVZ

Mooie resultaten tijdens 8-kamp voor ZVZ

Sponsor ZVZ en koop heerlijke muffins tijdens de koekactie

Sponsor ZVZ en koop heerlijke muffins tijdens de koekactie