fallback-image

Boxum sprintprinses in Emmeloord

In het “Bosbad” in Emmeloord streden afgelopen zaterdag 16 selectiezwemmers van ZVZwartsluis om de Schuiringa trofee, een klassementswedstrijd over vier sprintafstanden.
Negen zwemverenigingen hadden zich voor deze wedstrijd ingeschreven, naast de bekende regionale verenigingen namen ook Friese en Drentse clubs deel aan deze altijd bijzondere sprintwedstrijd.
Organisator Zignea wist de trofee in eigen huis te houden. Hoewel niet op volle sterkte, eindigde ZVZwartsluis op een keurige vijfde plaats. Individueel werden er echter mooie podiumplaatsen behaald.

Marit Boxum was deze middag zeer succesvol, in de leeftijdscategorie meisjes jeugd bleek zij veruit het snelst. Met haar puntentotaal plaatste zij zich als eerste voor de afsluitende 100 meter wisselslag finale. Dit finalenummer won zij met overmacht in een nieuw persoonlijk record van 1.09.29, wat haar naast een mooie beker ook de titel “Sprintprinses 2014” opleverde.
Lindsey Berghuis zag ondanks een dik persoonlijk record op de 50 meter schoolslag, de concurrentie hier behoorlijk afstand nemen, maar door als eerste te finishen op zowel de 50 meter vrije slag als de 50 meter rugslag klom zij weer ophoog in het klassement. Met name haar 50 meter rugslag, die met maar liefst drie seconden werd verbeterd, was hier verantwoordelijk voor. In het totaalklassement werd door Lindsey de tweede plaatst behaald bij de meisjes junioren.
Met een derde plaats op de 50 meter rugslag begon Annejѐn Smelt uitstekend aan het toernooi, waarna ook zij iets moest toegeven op de 50 meter schoolslag. Hier zette zij echter een goed gezwommen 50 meter vrije slag tegenover (2e), waarmee zij het brons veilig stelde.
Top tien klasseringen werden behaald door Thomas Lok (5e ), Kim Lassche (10e) en Juliette Jansen (8e), de grootste persoonlijke verbetering kwam van Martijn Sam die zijn 50 meter vlinderslag verbeterde met bijna vier seconden.