Basiszwemmers van ZvZwartsluis succesvol in Steenwijk

Basiszwemmers van ZvZwartsluis succesvol in Steenwijk

Zaterdag 28 november namen de basiszwemmers van ZvZwartsluis deel aan een regionale tienkamp. De wedstrijd werd gezwommen in zwembad de Waterwijck in Steenwijk. De leden wisten op diverse slagen prijzen te behalen.

10-kamp Steenwijk, 28-11-15

Gedurende de eerste helft stond de vrije slag op het programma. Bij de meisjes minioren 1 en 2 wisten Emmelien Smelt en Noa Kijk in de Vegte namens de Sluziger zwemvereniging een podiumplaats te bemachtigen. Bij de jongens minioren 1 en 2 kreeg Diede Veld een gouden plak, Jaydey Schonewille wist het zilver te bemachtigen. Bij de jongens minioren 3 en 4 behaalde Pieter Brouwer een gouden medaille; het brons was voor Salo Veld. Bij de minoren 5 en 6 wisten Jerry Brouwer en Marnick van de Belt een medaille in de wacht te slepen. Bij de dames jeugd 1 en 2 zwom Demi Huismans naar een bronzen medaille. Robert Jansema wist bij de heren jeugd 1 en 2 als tweede aan te tikken en behaalde hiermee een zilveren medaille.

In de tweede helft van de wedstrijd in Steenwijk zwommen de jonge deelnemers rugcrawl. De oudere deelnemers zwommen vlinderslag. Bij de meisjes minioren 1 en 2 zwomen Emmelien Smelt en Fay Boxum zich naar een plaats op het erepodium. Bij de jongens wisten Diede Veld en Jaydey Schonewille de concurrentie achter zich te laten en de medailles in ontvangst te nemen. Bij de junioren 1 wist Tjessie Schoonewelle een zilveren medaille te behalen op de 50 meter vlinderslag. Bij de jongens was het de beurt aan Pieter Brouwer, Jerry Brouwer en Marnick van de Belt om de medailles mee naar Zwartsluis te nemen.

Ook Ferran Schoonewelle, Marlies van Leusen, Natalie van Leusen, Iris Treur, Hanna Bakker en Anique Dorgelo wisten persoonlijke records neer te zetten. De Sluzigers keerden met veel persoonlijke records en podiumplaatsen terug naar Zwartsluis. De ploeg werd begeleid door Judith Weintre, Robert Jansema en Debby Boxum.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers