Active Creations clubkampioenschappen bij ZvZwartsluis

Active Creations clubkampioenschappen bij ZvZwartsluis

Vrijdagavond 8 juli sloot ZvZ het seizoen af met haar jaarlijkse clubkampioenschappen. 42 ZvZ zwemmers mee aan de Active Creations clubkampioenschappen. Dit jaar zwommen groot en klein, wedstrijdzwemmers en recreanten, door elkaar. Emmelien Smelt en Erik van der Linden waren dit jaar de snelste ZvZ zwemmers en mogen zich clubkampioenen van 2022 noemen.

Voor veel jongere zwemmers was dit hun eerste ervaring met wedstrijdzwemmen en was het allemaal best spannend. De jongste deelnemers zwommen 1 baan (25 meter) schoolslag, rugslag en vrije slag; de oudere deelnemers zwommen 2 banen (50 meter) vlinderslag, schoolslag, rugslag en vrije slag. De clubkampioenschappen eindigden met een pret-estafette waar alle zwemmers aan meededen.

Bekers, medailles en oorkondes
Aan het eind van de wedstrijd werden alle gezwommen tijden bij elkaar opgeteld. Voor de zwemmers met het minste aantal punten, die dus in hun leeftijdscategorie het snelste hadden gezwommen, stond er een mooie beker te wachten. Voor alle deelnemers was er een herinneringsmedaille en een oorkonde. Een mooie herinnering aan dit jaarlijks terugkerende evenement! Voor de zwemmers met de meeste gezwommen PR’s werden bekers overhandigd. Dit waren Emmelien Smelt, Kim Schraa en Rosa Visscher bij de dames en Rick Smelt, Arthur Alberts en Cas Kleinpenning bij de heren. Ook was er een beker voor de grootste verbetering van een persoonlijk revord, deze was voor Vayèn Meekhof.

Paul Smelt benoemt tot erelid
Bijzondere aandacht was er voor Paul Smelt, hij was 45 jaar lid van ZvZ. Al op 6-jarige leeftijd begon hij met het zwemmen bij de vereniging en groeide door tot vaste trainer van ZvZ. Hij werd benoemd als erelid van de vereniging.

Jetty de Vries, Margré ten Wolde en Paul Smel zijn al een hele tijd actief als official bij ZvZwartsluis. Wanneer een official tien jaar of langer actief is worden zij vanuit de KNZB benoemd als official van verdienste. Vanuit de KNZB ontvingen Jetty, Margré en Paul een oorkonde en een speldje tijdens de clubkampioenschappen.

We bedanken fotograaf Henk Kuik en sponsor Active Creations uit Zwartsluis waardoor het mogelijk was om deze clubkampioenschappen te organiseren.

 

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers