Stijgende lijn voor ZVZ in Nationale zwemcompetitie

Het bosbad in Emmeloord was het decor voor de tweede ronde in de Nationale Zwemcompetitie, waar ZVZwartsluis het opnam tegen Swoll 1894 en de thuisploeg Zignea. In de eerste ronde wist de ploeg uit Zwartsluis de 15e plaats te behalen en maakte daarmee goede stappen om dit seizoen in de C-competitie te blijven. Met 45 man sterk werd hard gezwommen om daaraan een goed vervolg gegeven.

Pieter Jan de Vries wist op alle afstanden het podium te bereiken. Op de schoolslag liet hij zien waar hij het beste in is, en werd eerste in een tijd van 30.37. Verder haalde hij een tweede plaats op de 200 wisselslag en derde plaatsen op de 100 vlinderslag en 200 vrije slag. Karl Vos kwam dicht in de buurt van 5 jaar oude persoonlijk record op de 200 wisselslag.
Op de 200 wisselslag was ook Lindsey Berghuis goed op dreef. Zij werd tweede op deze afstand en behaalde dezelfde plaats op de 100 vrijeslag. Annemieke Hulst en Esmee Kijk in de Vegte deden ook goed mee en behaalden persoonlijke records van 9 en 8 seconden!

De jongens junioren 2 kwamen allemaal goed uit de startblokken op de 100 vrijeslag. Daniel Benne, Daan Jansema, Martijn Sam, Tijn Feenstra en Chris van der Linden behaalden allen persoonlijke records. Chris wist ook op de 200 wisselslag en persoonlijk record van 12 seconden te behalen en dat leverde een tweede plaats op.

Eerste plaatsen werden behaald door Marit Boxum op de 50 school, Elianne Huitema op de 200 vrij en Erik van de Linden op de 100 vlinder die hij afsloot met een PR van 8 seconden. Julian Hansman werd knap derde op de 100 rugslag.
Bij de dames werd ook goed gepresteerd op de 100 rugslag, Lisanne de Jonge verbeterde haar tijd met 9 seconden en Mandy Hansma met 4 seconden.

De estafette teams behaalden voortreffelijke prestaties onder luid gejuich van de medezwemmers. Alle teams zwommen sneller dan de tijd waarmee ze ingeschreven waren. De laaste estafette bleek de spannendste van allemaal, waarbij de prestatie van Jan Wicher de Vries op de 100 vlinderslag buitengewoon bleek; met een tijd van 1.03 dook hij ruim onder zijn snelste tijd ooit! Op 23 honderste werd de ploeg geklopt door Zignea en was de tweede plaats hun deel.

Nu is het afwachten wat de resultaten zijn van de andere 27 teams in de C-competie en daarmee de tussenstand voor ZVZ na 2 rondes. Je kunt de actuele stand vinden op http://www.knzb.nl/verenigingen/wedstrijdsport/zwemmen/ranglijsten/competitieoverzicht/1000001261/c_klasse/.