36 starts en 9 medailles voor ZvZ op Overijsselse A-kampioenschappen

36 starts en 9 medailles voor ZvZ op Overijsselse A-kampioenschappen

De afgelopen 2 weekenden waren er na 2 jaar Corona-rust eindelijk weer Overijsselse A-Kampioenschappen zwemmen Lange Baan in Hengelo. In het enige 50-meter bad dat onze provincie rijk is, was Zwemvereniging Zwartsluis met 6 zwemmers aanwezig op 14-15 en 21-22 mei. De laatste kampioenschappen waren in november 2019, dus het was hoog tijd weer eens als Overijsselse toppers tegen elkaar te strijden.

Voor Arthur Alberts – die alle dagen mocht uitkomen – was dit de eerste keer dat hij als junior aan deze wedstrijden mocht meedoen. Hij had 9 limieten gehaald en mocht dus 9 keer aan de start verschijnen. Medaillekansen had hij nog niet, maar met 8 persoonlijke records was dit voor hem een succesvol kampioenschap.

Rosa Visscher mocht alleen zaterdag 21 mei uitkomen op de 200 meter rugslag. Ze wist ook een PR te zwemmen. Ook Kim Schraa had 1 limiet gehaald en mocht zondag starten op de 50 rugslag. Helaas leverde dit geen PR op.

Voor Juliëtte Jansen is dit kampioenschap een jaarlijks terugkerende wedstrijd. Ze mocht beide weekenden 5 keer aan de start verschijnen en wist 2de te worden op de 200 meter rugslag voor senioren 1. Een mooie zilveren plak voor haar!

Ook voor Rick Smelt was de laatste Overijsselse A-Kampioenschap in 2019. Gelukkig had Rick veel limieten gehaald en kon hij 8x aan de start verschijnen. Met 6 persoonlijke records én een zilveren medaille op de 200 meter vlinderslag was dit ook voor hem een succesvol kampioenschap.

Emmelien Smelt mocht dit jaar als junior 3 uitkomen op de Overijsselse A-Kampioenschappen. Het waren voor haar succesvolle weekenden. Emmelien verscheen 12 aan de start en tikte 10x sneller aan dan haar oude tijd. Ook met de 7 behaalde medailles mag ze tevreden zijn. Ze behaalde 2 bronzen medailles op de 200 meter schoolslag en 200 meter vrije slag. Zilveren medailles behaalde ze op de 50 én 100 meter vrije slag. Net als haar broer mag ze zich wel de Overijsselse vlinderslag koningin noemen, want Emmelien behaalde goud op de 100 én op de 200 meter vlinderslag en er was ook een gouden medaille voor haar op de 200 meter wisselslag (50 meter vlinderslag, 50 meter rugslag, 50 meter schoolslag en 50 meter borstcrawl achter elkaar). Over 3 weken hoopt ze dan ook mee te kunnen doen aan het NK zwemmen in Eindhoven.

Met 25 PR’s op 36 starts mag de ZvZ terug kijken op succesvolle wedstrijdweekenden die hopelijk weer elk half jaar plaats gaan vinden.

Aline Smelt

Related Posts

Diana van Leusen bedankt voor je jarenlange toewijding bij ZVZ!

Diana van Leusen bedankt voor je jarenlange toewijding bij ZVZ!

ZVZ zwemt Lange Afstanden Kampioenschappen

ZVZ zwemt Lange Afstanden Kampioenschappen

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Persoonlijke records, limieten en clubrecord

Persoonlijke records, limieten en clubrecord