16 nieuwe PR’s in Putten

16 nieuwe PR’s in Putten

ZvZwartsluis in Putten, 1 april 2017Afgelopen zaterdag 1 april reisde ZvZwartsluis af naar Putten voor de 4de en laatste ronde van het Junioren/jeugd/senioren circuit. Tijdens deze wedstrijd worden er van verschillende afstanden eerst voorrondes gezwommen en daarna finales gezwommen. Voor de junioren moeten er eerst 400 meter worden gezwommen voordat ze voor een finale in aanmerking komen.

Voor de junioren waren er vandaag finale afstanden op de 100 m vlinder & 100 m vrije slag. Bij de jongens was er 2x goud op beide afstanden voor Martijn Sam. Hij was de enige deelnemer van ZvZwartsluis die uit kwam in deze leeftijdsklasse. Bij de meisjes was er meer strijd tussen de meisjes in deze leeftijdsklasse. Op de 100 m vlinder was er goud voor Juliëtte Jansen, zilver voor Lisanne de Jonge en brons voor Myrthe Dorgelo.  Op de 100 m vrij was er goud voor Annejèn Smelt, zilver voor Juliëtte Jansen en brons voor Mandy Hansma. Persoonlijke records waren er op diverse afstanden ook voor deze dames en voor Nathalie van Leusen, Roos Schuite & Carlijne Sam.

Voor de heren en dames waren er finales op de 200 m vrije slag en 100 m rug. Bij de heren kwam alleen Julian Hansman uit voor Zwartsluis. Op beide afstanden was er goud voor hem op deze finale afstanden. Elianne Huitema kwam op beide afstanden in actie. Goud was er voor haar op de 200 m vrije slag. Zilver was er voor haar op de 100 m rug. Op de 100 m rug ging het goud naar Getrude Corporaal.

Als afsluiter was er de estafette 4×100 m wisselslag. Voor ZvZwartsluis kwamen Roos (rugslag), Julian (schoolslag), Martijn (vlinderslag), Juliëtte (borstcrawl) in actie. Er werd super hard gezwommen door iedereen en dit leverde ZvZwartsluis een gouden medaille op.

Over alle afstanden gezien was er in totaal 16x goud, 6x zilver en 5x brons. Alleen op de finale afstanden werden medailles uitgedeeld. In totaal zwom ZvZwartsluis 16 nieuwe persoonlijke records.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers