Minioren behaalden 10 PR’s en 8 medailles in Almelo

Afgelopen zaterdagochtend namen de minoren van ZvZwartsluis deel aan de minioren B finale. De zwemmers in de leeftijd 7 en 8 jaar zwommen de 25 meter schoolslag, rugslag en vrije slag. De zwemmers in de leeftijd 10 t/m 12 jaar mochten starten op de 50 meter schoolslag, rugslag en vrije slag op het programma. Deze wedstrijd werd in samenwerking met de KNZB, afdeling oost, gehouden in Almelo.

minioren B-finales AlmeloRoos Schuite mocht als oudste minioor meisje (11 jaar) het spits afbijten. Voor haar stond als eerste de 50 meter schoolslag op het programma. Op deze afstand zwom zij een prima race maar kwam helaas net 0.03 honderdste te kort voor de 3de plaats. Maar het leverde haar wel een nieuw persoonlijk record op. Op de 50 meter rugslag liet Roos zien dat dit echt haar slag is en zwom zij in een nieuw persoonlijk record naar de 2de plaats. Een persoonlijke record was er ook voor haar op de 50 meter vrije slag.

Inde leeftijdscategorie minioren 1 kwam bij de jongens Jadey Schonewille aan de start. Voor hem was het de eerste keer dat hij mee mocht doen aan deze wedstrijd. Maar hij kon prima meekomen met de rest van het deelnemersveld en wist op de 25 meter schoolslag naar de 2de plaats te zwemmen. Bij de meisjes in dezelfde categorie kwamen Noa Kijk in de Vegte en Emmelien Smelt aan de start. Voor Emmelien was er een 1ste plaats op de 25 meter schoolslag. Op dezelfde afstand was er een 3de plaats voor Noa. Een 1ste plaats was er voor Emmelien ook op de 25 meter rugslag en vrije slag.

In de leeftijdscategorie minioren 2 kwamen de meisjes Kaylen Schonewille en Féline Sam aan de start. Op de 25 meter vrije slag was er een 1ste plaats voor Féline. Op de 25 meter rugslag wist zij beslag te leggen op de 3de plaats. Voor Kaylen was het net zoals haar broertje de eerst keer dat zij mee mocht doen met deze wedstrijd. Zij wist op de 25 meter rugslag voor het eerst onder de 30 seconden te zwemmen. Daarmee verbeterde zij haar oude persoonlijke record met een halve seconde.

De minioren kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd en keerden huiswaarts met 10 nieuwe persoonlijke records en 8 medailles.