ZvZwartsluis hoort bij top 3 Overijssel

ZvZwartsluis hoort bij top 3 Overijssel

B-kampioensch. 28-01-17In het weekend van 28 januari vonden de Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan 2017 plaats. Zwemvereniging Zwartsluis was met 14 zwemmers vertegenwoordigd in het zwembad van Zwolle. Die 14 zwemmers wisten met elkaar maar liefst 50 nieuwe persoonlijke records te zwemmen én 33 medailles mee naar Zwartsluis en omstreken te nemen. Een ongekend hoog aantal en daarmee wisten de zwemmers van ZvZwartsluis zich tot de top 3 van Overijssel te scharen.

Myrthe Dorgelo kwam op 8 slagen uit en behaalde 3x goud op de 200 meter wisselslag, op de 100 meter vlinderslag én de 100 meter schoolslag. Ook wist ze nog 4 bronzen medailles in de wacht te slapen op de 50 én 100 meter vrije slag, 100 meter rugslag en 50 meter vlinderslag. Een zeer knappe prestatie voor deze 12-jarige.

Mandy Hansma, Lisanne de Jonge, Natalie van Leusen, Carlijne Sam, Mathilde Smelt en Linde Scholten behaalden geen podiumplaatsen, maar wisten wel meerdere PR’s te behalen en dat is natuurlijk de belangrijkste reden om mee te doen aan wedstrijdzwemmen.

Juliëtte Jansen was ook goed in vorm. Met 4 PR’s op 7 zwemslagen én 4 gouden medailles op de 50 meter vrije slag, 100 meter vlinderslag en 50 meter én 100 meter schoolslag kun je van hoge kwaliteit wedstrijdzwemmen spreken. Daarnaast werd ze ook nog 2x tweede op de 50 meter rugslag en 200 meter wisselslag en derde op de 50 meter vlinderslag. Je kunt daarmee wel degelijk van een medailleregen spreken.

Ook Annejèn Smelt grossierde in medailles. Op alle 6 de slagen behaalde ze medailles én PR’s. Goud op de 50 meter vlinderslag, zilver op de 200 meter wisselslag én 100 meter rugslag en brons op de 50 én 100 meter schoolslag en 50 meter rugslag.

Voor Roos Schuite lagen ook twee medailles te wachten: zilver op de 50 meter schoolslag en brons op de 100 meter vlinderslag. Met daarnaast nog 6 vette PR’s kan ook zij terugkijken op een succesvol weekend.

Ook de mannen van ZVZwartsluis gingen met edelmetaal naar huis. Martijn Sam behaalde brons op de 100 vlinderslag (en een PR), Daan Jansema goud op de 100 meter vrije slag én zilver op de 100 meter rugslag en twee PR’s! Zijn broer Robert Jansema behaalde zelfs 3 PR’s én goud op de 100 meter schoolslag en zilver op de 50 meter schoolslag. Medailles die hij echt niet had verwacht!

Tot slot ging ook Julian Hansman met 4 PR’s en 4 medailles naar huis terug. Goud op de 50 meter vlinderslag, zilver op de 50 meter rugslag én 100 meter vrije slag en ook nog een bronzen plak op de 100 meter schoolslag.

And last but not least: de dames Roos Schuite, Annejèn Smelt, Mandy Hansma, Juliëtte Jansen en Lisanne de Jonge wisten hun twee estafettes wisselslag én estafette vrije slag met gouden medailles te bekronen. Een topprestatie waar de zwemvereniging Zwartsluis trots op mag zijn. En dat zijn we ook! Gefeliciteerd allemaal!

 

Aline Smelt

Related Posts

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

ZVZ op koers in Zwolle

ZVZ op koers in Zwolle

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen