ZVZ levert topprestaties

ZVZ levert topprestaties

Zwolle -Vijftig ZVZ-zwemmers en hun begeleiders kijken aandachtig, soms een beetje gespannen, naar de verrichtingen van hun zwemvrienden in het zwembad ‘De Vrolijkheid’ te Zwolle. Elke individuele prestatie telt namelijk bij de landelijke C-competitie, want het gaat om de totale prestatie van alle vijftig zwemmers. De ZVZ-zwemmers juichen – zowel jong als oud – bij elk succes en leven mee bij een tegenvaller.

Kortom; ZVZ beleeft spannende tijden tijdens deze competitiewedstrijden. Afgelopen seizoen heeft ZVZ in vijf wedstrijden gestreden om een plek in de landelijke C-zwemcompetitie. De landelijke C-zwemcompetitie is te vergelijken met de topklasse binnen het voetbal. ZVZ zwemt dus op een hoog niveau en blijft volgend jaar wederom in de landelijke C-competitie. Een topprestatie!

“Oei, hier had ik niet op gerekend. Dit gaat serieus geld kosten.” zij een ouder na het sponsorzwemmen. Zijn dochter had veel meer baantjes gezwommen dan verwacht. ZVZ organiseert allerlei leuke nevenactiviteiten en dit jaar hebben de leden bijvoorbeeld meegedaan aan het sponsorzwemmen in zwembad ‘De Kragge’ te Zwartsluis. Deze actie heeft meer dan 1000 euro opgeleverd voor ZVZ. Een topprestatie!

Wedstrijdzwemmen lijkt een individuele sport maar de zwemmers leveren het gehele jaar ook topprestaties als team. Teamprestaties vormen het fundament voor de vereniging en daarmee maakt ZVZwartsluis zwemmen leuker. Op naar het volgende zwemseizoen.

 

140308 competitie 4e ronde Zwolle 004

admin

Related Posts

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

ZVZ op koers in Zwolle

ZVZ op koers in Zwolle

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen