ZVZ aan de start in Zwolle

Het zwembad de Vrolijkheid was afgelopen weekend omgetoverd tot een mooie ambiance waar 15 zwemverenigingen en bijna 200 zwemmers van Groningen tot Hoogland hun visitekaartje hebben afgegeven.

ZVZ ging zaterdag met 10 zwemmers naar Zwolle. Bij de minioren gingen Ryan en Sofie van start op de 25 m rugslag en vrije slag, op beide wisten ze mooie pr’s te zwemmen. Voor Laurentyn was dit zijn eerste wedstrijd en wat heeft hij het goed gedaan. Hij kwam ook uit op de rugslag en vrije slag en ondanks de spanning, heeft hij hele mooie tijden gezwommen. Sofie startte ook op de 50 m schoolslag en heeft daar een mooie tijd op de klok weten te zetten. Vayèn zwom mee in de rubriek voor de 50 m rugslag en 50 m vrije slag en voor de eerste keer ging ze van start op de 100 meter wissel (vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag). Deze 4 minioren mochten ook uitkomen in de estafette 4x 25 m vrije slag en mochten daarvoor het gouden eremetaal mee naar huis nemen.

In de categorie Junioren 1 en 2 zijn Isis en Rosalina beide van start gegaan op de 50 m rugslag, 50 m schoolslag en 100 m vrije slag. Beide dames hebben scherpe tijden neergezet, wat er in geresulteerd heeft dat ze beide bij de beste 8 in hun categorie hoorden en in de finale de 50 m vlinderslag mochten zwemmen.

Emmelien mocht haar opwachting maken in onder andere de 50 m rugslag en in dit sterke deelnemersveld werd ze eerste. Op de 100 m vrije slag werd ze heel knap tweede. Met deze mooie resultaten heeft zij ook een plaats veroverd in de finale bij de beste 8 van de dag in de categorie Jeugd 1 en 2. Hier heeft zij een snelle tijd neer weten te zetten en met 0,2 seconde achter de nummer 1 en werd ze knap tweede.

Bij de dames kwam Kim uit op de 50 m rugslag, 50 m schoolslag en 100 m vrije slag. Ook Kim noteerde mooie tijden, waardoor zij in de categorie Senioren 1 en ouder eveneens uit mocht komen in de finale. De tijden lagen in deze finale dichtbij elkaar en Kim tikte als 5de aan.

Arthur is in vorm en noteerde op de 100 m vrije slag en 100 m wisselslag een pr van  5 seconden. Ook Arthur plaatste zich hiermee voor de finale in de categorie Junioren 3 en 4 en wist op een knappe 4e plaats te finishen.

Rick had zich ingeschreven voor de 50 m rugslag, 100 m vlinderslag en 100 m wisselslag en dat deed hij niet onverdienstelijk. Hij scherpte bij alle drie de afstanden zijn tijden aan en wist zich daarmee te plaatsen voor de finale in de categorie Jeugd 1 en 2 en heeft daar een mooie 4e plaats weten te bemachtigen.

Wij willen ZV 44 bedanken voor de organisatie en het was mooi om te zien hoe de zwemmers voor elkaar klaar stonden en aanmoedigden. Maar ook een grote dank je wel voor de ploegleiding die ervoor heeft gezorgd dat de zwemmers op tijd en met veel zelfvertrouwen klaar stonden voor hun afstanden.

Ben je benieuwd of zwemmen ook bij jou past? Dat kan om het zwemmen te onderhouden, maar misschien ben je ook wel nieuwsgierig hoe het voelt als de starter het fluitsignaal geeft. Aarzel niet en kom een keer kijken tijdens een training op woensdag of vrijdag van 18.15 – 19.00 uur. Je kan 4x gratis meetrainen.