Brons voor Emmelien Smelt bij NJK zwemmen

Afgelopen weekend werden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) korte baan gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven. Bij deze kampioenschappen mocht Emmelien Smelt starten. Ook Féline Sam, die jarenlang bij ZvZwartsluis gezwommen heeft en momenteel bij ZV44 zwemt, mocht daar starten. Beide meisjes hadden zich geplaatst voor meerdere afstanden, Emmelien in de leeftijd junioren 3 en Féline in de leeftijd junioren 4.

Vrijdag werd gestart met de zware 400 m wisselslag. Zowel Emmelien als Féline zwommen beiden een pr van 4 seconden en werden 6e en 5e. Zaterdag stond de 100 m schoolslag, de 100 m vlinderslag, de 200 m vrije slag en de 200 m rugslag op het programma. Op alle afstanden wist Emmelien zich te verbeteren ten opzichte van haar oude tijd en zwom ze naar een plek in de top tien. Féline zwom de 100 m vlinder naar een prachtige tijd en miste op 4 honderdste na het brons.

Zondag, de laatste dag van het kampioenschap, was voor beide meisjes spannend. Voor Emmelien was er op de 200 m vlinderslag een medaillekans en voor Féline op de 100 m rugslag. Als eerste mocht Emmelien starten op de 200 m vlinderslag. Ze startte haar race snel en lag lang vooraan. Na 100 m kwamen de andere meisjes dichterbij en werd het een spannende race. Emmelien wist zich te handhaven en behaalde hiermee een prachtige 3e plaats. Vlak na de race van Emmelien mocht Féline starten op de 100 m rugslag. Ook dit werd een spannende race en ook zij wist zich te handhaven en als 3e aan te tikken.

Met voor beiden een mooie 3e plaats en dus een bronzen medaille  kunnen ze met trots terugkijken op een mooi en gezellig weekend waarin ze heel goed hebben gepresteerd.